Livet ur D:s synvinkel

Alla inlägg under oktober 2014

Av D - 13 oktober 2014 22:11

... Struktur. Struktur. Struktur.. Ja, det är något som jag känner stort behov av just nu. Allra helst när det gäller ätandet. Brist på regler och struktur. Brist på någonting att förhålla mig till... Eller vad man nu ska säga... Ja... Jag känner mig helt enkelt osäker och out of controll.

Först så äter jag typ ingenting. Sedan äter jag massor. För att efter det, inte vilja äta alls. Längta efter att kunna dra mig undan och slippa helt.. För att sedan bestämma mig för att ALLTID äta mig HELT mätt! Hålla på mattider och regler för onyttigheter... Ja, vilket nästan aldrig fungerar under en längre stund...

 

... Men nu måste jag göra ett till försök. Och nyckeln är att äta mig ÄNNU mer mätt. Jag slarvar. Äter ALLDELES för lite. Känslan av mättnad är nästintill inte alls närvarande... Men nöjd är jag ändå. Då jag inte är ett fan av Herr Mättnad.

Men jag ska äta tills jag verkligen KÄNNER den! Och alltid samma tider. Helst även mellanmål. Vilket blir den största utmaningen(vad ska jag äta? Borde jag variera? Vad mår min kropp bäst av? Hur mycket?...). Men någonting som jag tror att är nödvändigt om jag ska undvika dessa "ätarattacker" rätt som det är!

Och så måste jag vara STARK den första tiden, och HÅLLA på dessa "regler". Så att kroppen hinner ställa in sig. Jag har ju klarat det förut. Så det borde gå en gång till.. Bra att satsa nu, när jag tycks ha tagit mig ur min stora kris ;)

 

Ja. Dagen idag.

Svårt att somna igår natt. Serier. Musik på radion. Kolla mobilen flera gånger. Ha ångest för att jag ansåg att jag hade "felkategoriserat" gårkvällens inlägg. Samtidigt som jag inte hade kunnat hoppa just den kategorin... Då det VERKLIGEN hörde dit! Japp. Beslutsångest. Tog ett beslut ändå. Och kunde inte släppa frågetecknet ur mitt huvud..

När jag väl släppte DET, kom nästa bekymmer. Samma bekymmer som jag "jobbat på" hela dagen idag.

 

... Klev upp vid... Ja, när det nu var. Runt nio. Efter att ha vaknat flera gånger tidigare. Första gången, vid halv fem. Eller vad det nu var.

Åt frukost. Och gick sedan och la mig igen. Och låg kvar till tolv. Då jag klev upp för att äta lunch tillsammans med mamma och pappa.

 

Minnet är inte det bästa. Men lite urtvättat info om dagen, kan jag ändå ge ;)

Efter lunchen, har jag iallafall tagit tag i mitt STORA problem och bekymmer "Önskelistan". Det önskas en önskelista från var och en i familjen. För att förenkla lite för var persons "Hemliga Tomte". Vilket man kan förstå. Snacka utmaning för de personer som inte riktigt "känner" den de ska handla till. Och så är det bara EN julklapp, dessutom. Kanske vill man ge lite hintar.

 

Inte kände JAG för det, inte! Jag ville inte ha NÅGONTING. Och ångrade nästan lite grann, att jag inte drog mig ur det hela, från första början! JAG behöver ju ingen juklapp. Kan ju trots allt köpa till alla andra ändå.

 

Måste bara sticka emellan med någonting.

Jag sa iallafall till Xsambon idag, att jag inte tror att jag orkar flytta till honom. Tillbaka till H*vetets Stad. Då det känns som ett såant himla krångel att få till en flytt. Och ingen tycks vilja "stötta oss"...

Det kanske är lika bra att jag börjar om på nytt, liksom. I en helt ny stad..

Och underbara han, höll bara med. Och stöttade mig =)

 

Tillbaka.

Jag började iallafall söka och söka. I mitt huvud. Och på nätet. Bland gamla anteckningar. Och efter eventuella tidigare önskelistor. "Vad ville jag ha, egentligen?" ..

Tog LÅNG tid på mig. Blev både frustrerad. Tjock i skallen. Fick lite lätt ångest... Letade. Letade. Letade. Grävde på insidan av mitt pannben..

Började kolla julklappstips på olika sidor på nätet. Och fick fram en del intressanta saker, som jag satte på min lista...

 

Fick sedan veta att vi bara behövde skriva ner våra intressen. Inom vilka OMRÅDEN som vi var intresserade av att få julklappar ifrån... Så. Jag gjorde det också. Ska kolla igenom den imorgon. Och ta bort eller lägga till, om det behövs. Och sedan skicka iväg den till 21åringen, som är den som håller i det hela.

 

Annars. Jag har spelat lite ColourChain. Kollat in på lägenheten. Fått mail om lägenhetsvisning på torsdag nästa vecka.

Jag har läst bloggar. Och kollat mailen... Såklart.

 

Sedan. Nu till kvällen, har jag suttit i vardagsrumssoffan. Skrivit i punktlisteboken. Kollat på tv. Och ätit päron med lite grädde och kakaopulver...

 

... Och nu tror jag nog att det blir sängen... Om jag inte har glömt något...

 

Nu ska det bli ordning på livet! ... Eller?

Blodprov imorgon iallfall.

 

God natt med er <3

 

 

Av D - 13 oktober 2014 15:04

Beslutsångest. Press. Halvt desperat... Vill strunta i det. Men då försätter jag någon annan i en lika svår situation att VÄLJA julklapp till mig, som jag SJÄLV är i nu när jag ska skriva önskelista..!

 

Av D - 12 oktober 2014 20:21

Nu vill jag att den här dagen ska ta slut. Så vi tar och bloggar. Så blir det serier sedan. Small Wonder. I väntan på natten.

 

Jag minns inte så mycket av gårnatten. Vad jag gjorde. Hur jag mådde. Eller ifall att jag hade lätt eller svårt för att sova..

Men jag vet iallafall att jag såg på några avsnitt av Small Wonder innan jag somnade.

 

Vaknade sedan, imorse klockan halv fem. Men klev inte upp. Kändes lite tidigt för det. Halvsov istället vidare, och klev sedan upp vid halv tio. Då jag åt frukost..

Idag hade jag bestämt mig för att äta gröt till frukost. Strunta i den "gamla yoghurten" och.. Ja. Variera mig, helt enkelt. För en gångs skull..

 

Men jag var osäker. Där jag låg i sängen och drog mig. VILLE så gärna. Men skulle inte ta mig FÖR det, om det var andra människor som sprang omkring i köket eller som satt ner och åt samtidigt..

Men det var det inte. Inte idag. Jag var själv därinne, och jag konstaterade att jag nog skulle hinna både göra iordning gröten och äta den, ifred.

 

Det var gott. Något som jag hade LÄNGTAT efter. Men den blev inte om jag ville. Och mängden gröt, "skrämde" mig lite. Jag ville ju äta lika mycket som jag gör med yoghurt på morgonen. Men det var ju svårt att avgöra hur mycket gröt som motsvarade min normala mängd yoghurt..

Ja, det är min hjärna som bråkar med mig. Men att bara få mig FÖR att äta någonting annat än yoghurt, var rätt så stort för mig,  these days ;)

 

Efter frukosten, blev det upp och lägga sig igen. Bädda ner mig och sova/halvsova, fram tills klockan halv tolv... eller tolv. Minns inte riktigt..

Det blev iallafall lunch tillsammans med mamma, pappa, 17åringen och 14åringen... Efter att jag ÄN en gång fick erfara att min dator lät som en mopedmotor i starten! En nervös känsla sköljde över mig. Liksom känslan av stress och irritation. För att jag då skulle behöva sätta igång med en säkerhetskopiering av alla mina filer... IGEN.

... Och DEN... Ja, DEN är en ren röra! Hela alltet.

 

Men efter lunchen, började jag direkt kolla igenom alla mina filer. Leta efter "infotexter" som jag tidigare har skrivit. För att på det sättet kunna LÄSA mig till, vad som är kopierat och inte. Vilken mapp vilka saker ska till. Vad som finns vart. Och hur jag tidigare tänkt. Ja, mitt upplägg, helt enkelt..

Sådana saker som HELT lämnat mitt minne!

 

Blev klar till slut iallafall. Och det kändes HIMLA skönt! Jag kom till slut fram till, hur jag hade lagt upp allt. Och fick lite mer ordning än innan... Dessutom skrev jag noggrannare instruktioner denna gången. För att klarare kunna minnas och förstå, nästa gång ;)

 

... För övrigt, har jag läst lite bloggar. Kollat upp lägenheten som jag står i kö på. För att se om det var några förändringar i köplats. Jag har gjort några blogginlägg här på bloggen... Justerat lite på WhiteBoardTavlan...

Har jag glömt något?

 

Det känns som om jag har suttit HÄR mycket idag. Och det känns OCKSÅ som om jag har GLÖMT någonting lite större som hänt idag...

Men jag vet inte. Kanske inte.

 

Middag. Och sedan lite mer dator..

Och så film tillsammans med mamma, pappa och 14åringen. "SilverMannen" med Kjell Bergqvist(stavning)... Skruvad serie. Men samtidigt väldigt underhållande ;D

 

... Och om det inte var något mer idag, så blir det sängen nu. God natt med er <3

 

 

Av D - 12 oktober 2014 12:10

Jag blir lite orolig, när en aldrig förut krånglande dator, börjar brumma upp som en MOPEDMOTOR, från en dag till en annan!

... Och jag som blir så tjock i skallen av all stress med säkerhetskopiering... Vart BÖRJAR man liksom?! Och trots mina försök till strukturering... Vilket är redan säkerhetskopierat? Och i vilken "säkerhetskopieringsmapp" hör allting hemma?

INGEN ordning på NÅGONTING...

 


Av D - 11 oktober 2014 21:12

.. Nej, jag vet inte. Ska försöka sammanfatta dagen som varit idag. För att jag vet inte om jag har så mycket annat att dela med mig av.. Känslor och sådant stuff.

 

Igår natt var som vanligt, en rätt så jobbig natt. Innan jag somnade. Men ändå bättre än vad natten innan var!

Men när jag låg där och grubblade, sent inpå natten, kom jag också på en av de största anledningarna till att jag INTE skulle kunna flytta tillbaka till H*vetets stad för att bo tillsammans med Xsambon igen! FÖRUTOM den enkla anledningen att jag faktiskt ständigt blir påmind om allt det som jag vill glömma! Nej, den här anledningen är större, och en del i varför jag hamnade på sjukhus gång på gång, till att BÖRJA med...

 

... Men jag tänker inte gå in på det. Inte idag.

Så vi går vidare.

Jag var iallafall HELT säker på att H*vetets stad och alla människor därtill, skulle vara historia för mig. Jag skulle inte orka PRATA med någon av dem. Och jag skulle bara vara tvungen att glömma allt. Gå vidare...

 

Vaknade imorse runt... Ja, jag minns inte. Men det var väldigt tidigt. Och timmar kvar tills någon annan i familjen skulle kliva upp..

Låg kvar i sängen. Sov vidare. Drog mig. Halvvaken. Tittade på klockan då och då... Men ville INTE kliva upp.

 

Klev sedan upp ur sängen, vid halv tolv. Av den enkla anledningen, att jag inte ville att 17åringen skulle knacka på, öppna dörren och se att jag fortfarande låg nerbäddad, vi tolvtiden, då det var dags för lunch.

.. Jag, slog direkt igång datorn. Hörde att den lät sådär förfärligt rasslande, som den gjorde för första gången igår... Inte med en gång. Men efter några sekunder, drog den igång som F*N... och blev sedan sådär normalt tyst, efter ca tre minuter igen.

 

"Jahapp. "Säkerhetskopiera alla filer", upp på whiteboardtavlan"... Man kan inte vara nog med försiktig.

Av med datorn igen, och strömmen därtill. Ner för lunch. Och därefter dammsuga av datorn ORDENTLIGT! "Kanske hjälper det?"..

 

Sagt och gjort. Det låg en sten bakom datorn, in mot väggen. Kan den ha skapat en vibration? Det har jag ingen ANING om. Men faktum är, att efter dammsugningen och "borttagandet" av stenen, varken rasslade eller brummade datorn när jag satte igång den igen ;)

 

Passade även på att dammsuga och våttorka golvet... Och när jag var klar, var jag såå varm, och fönstret åkte för första gången på länge, upp på halvglänt. Knöt fast ett resårband i en av hasparna och la sedan stenen som jag hittade bakom skrivbordet(antagligen någon gammal "desperat-promenad-hålla-i-och-inte-vilja-släppa-sten". Från när jag allför ofta promenerade mot ingenstans. När jag mådde som sämst) och la ivägen så att fönstret inte skulle blåsa igen..

Sedan andades jag bara den friska luften. Njöt av fåglarnas kvitter, och vilade ögonen på den solupplysta naturen utanför mitt fönster =)

 

Gjorde några blogginlägg..

Och strax därpå, började jag fundera. Göra mina plus-och minuslistor. För att försöka komma fram till vart jag egentligen vill bo. Varken här i närheten eller H*vetets Stad, har endast positiva sidor. Och faktum är, att även om H*vetets stad är den stad som jag har mått såpass dåligt i, att jag nästan dött(!), och den har en hel DRÖSE negativa sidor... Så vann den i mina plus-och minuslistor!

... Så jag är helt lost. Jag vet inte vart jag vill bo.

 

Nu blev det middag. Vi skulle göra varma mackor. Sagt och gjort. Åt tillsammans med familjen. Och sedan upp till datorn igen.

Idag har blivit mycket Colour Chain. MASSOR! Det är nästan det enda jag har gjort. Förutom att sitta på sängen och stirra. Nej, men kanske inte så mycket av det, just idag. Det var bara när jag grubblade, precis innan jag började med listorna.

 

Jag har funderat en del över vad jag ska hinna med under helgen, och känt mig lite stressad... Och jag har skjutit upp på "beställa schamo och balsam"punkten. Får försöka göra det imorgon.

 

... Ja-a.. Annars?

Det blev film nu till kvällen. Film och fika. Vi såg på Grease. ÄLSKAR DEN FILMEN! ÄLSKAR LÅTARNA! ÄLSKAR PERSONLIGHETERNA!!! Japp. Älska, helt enkelt. Tänk att den är från 1977(har jag för mig)..

 

En sista notis.

Igår när jag låg där i sängen och bara KÄMPADE för att ta slut på det sista godiset(för att mortverka att äta utan kontroll sedan), så kom jag också fram till att jag från och med nu, ska gå tillbaka till att bara äta onyttigt när jag blir BJUDEN på det. När jag blir bjuden att äta tillsammans med andra.

Det är en sådan bra regel, tycker jag. Man BEHÖVER inte godis och snacks. Kakor, glass och tårtor. Inte egentligen. Och slutar man äta sådär förbaskat mycket, så förstår även sötsuget det snart, och drar sig iväg ;) ... Och det bästa av allt... Man mår BRA av det ;D

 

Ja. Har jag inte glömt något, så säger jag god natt. Ska se på lite Small Wonder, innan jag somnar.

God natt med er <3

 

 

Av D - 11 oktober 2014 17:45

 

H*vetets stad går på plus. Fastän beslutet stod klart, igår natt... Att dit skulle jag ALDRIG klara av att flytta! Av en stor avgörande anledning..

Men tydligen inte tillräckligt stor!

Av D - 11 oktober 2014 14:07

Nu gäller det bara att övertala sitt sinne om att det inte alls är så rörigt. Att det inte alls är så mycket att göra ;) Det vill säga. Planering. Planering. Planering. Schemaskrivande.. Så får jag svart på vitt, att det inte är så mycket =)

 

En slarvstädning av rummet, har jag iallafall orkat med ;)

 

Och nu..

 

Tyckte att det blev rätt så coolt. Men det var inte meningen :P

 

Vi hörs ikväll <3

 

 

Detta är jag...

Glöm inte att du kan ställa frågor till mig, skriva en snutt i gästboken, och gilla eller följa bloggen :)

  

Vad vill du veta? :)

20 besvarade frågor

Dela med dig :)

RSS

Viktkampen

           

Kan ni lösa denna?

Dagens gåta

Dagens Citat!

Dagens citat

Länkar

 

Jag tipsar

Starkt filmtips till den känslosamma =)


Kalender & klocka

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Mina senaste tankar

       

Checklista

 0% uppnått

 

    

Det jag skriver om...

 

         

Allt jag skrivit :)

Vad söker du?

Besökare hittills

 


Ovido - Quiz & Flashcards