Livet ur D:s synvinkel

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2014

Alltnärmre ett avslut

Av D - 25 oktober 2014 22:03

Jag vaknade imorse. Tidigt. Och var väldigt förvirrad.. Efter en lång natt.

Beredd att kliva upp. Låg och drog mig som jag brukar göra. Drog ut på tiden lite extra.. Trodde jag..

Hade ändå KOLLAT klockan. Den var halv fem. Men på något sätt, fick jag för mig att den var närmare åtta, och det var dags att kliva upp. Nyvaken och ovillig att kliva upp, drog jag ut på det hela, extra mycket...

Tills jag kom på att det var timmar kvar tills jag behövde kliva upp. Suckade. Kände en ynka irritation.. Och somnade sedan om.

 

Igår natt spenderade jag framför mobilen. Nerbäddad i sängen. Och kollade på StandUpKomedi med Betnér. Tror jag att han hette.

Och så klev jag som vanligt upp när klockan ringde, vid kvart i åtta.

Ner på nedervåningen för att börja koka gröt. Som vanligt...

Mamma och pappa, var även DE, vakna. Vilket gjorde mig lite stressad, där jag stod vid spisen och långsamt lät min gröt tjockna till. Rörde om... Och bara väntade...

 

Åt. Men den var fortfarande ingen större njutning. Jag tycker inte att jag får till det lika bra som jag gjorde när jag var liten. Men jag är nog bara för kräsen och känner efter för mycket, just nu..

 

Efter frukosten hade jag lovat mamma att dra lakanen ur sängen. Då hon ville tvätta allas lakan på en gång. Vilket gjorde att jag idag inte bara kunde krypa ner i sängen igen. Som jag BRUKAR göra. Stress och missnöjdhet. Man är väl lite bortskämd nu..

Men jag accepterade såklart och humöret påverkades inte alls :)

 

Upp för att dra lakanen ur sängen. Och sedan ner för att duscha. Det var ju DET som var det jobbigaste! Jag kunde ju inte BARA bädda rent och sedan gå och lägga mig igen... Nej, jag var ju tvungen att DUSCHA först. Så att jag lägger mig ren och fräsch i sängen, sedan..

Och inte heller DÅ, ville jag bädda ner mig. "Man lägger sig ju inte i en nyrenbäddad säng, mitt på ljusa dagen"...

 

Jag duschade ju med mitt nya schampo idag.. Det som skulle motverka och förebygga hårbottensproblem... Och DET var väl helt okej i sig.. Men jag tyckte att det var svårt att applicera..

Fast precis som med alla andra saker, så är det jobbigt första gången. Tills man vet hur det funkar.

Jag menar. Jag visste ju inte hur MYCKET jag behövde. Eller hur mycket det skulle löddra. Hur mycket jag behövde massera in det... Ja, ingenting.

Och så är jag ju såå rädd om mitt hår. Jag TAPPAR så mycket. Och jag är rädd att förlora allt hår jag har...

 

Idag tappade jag iallafall MASSOR. Verkligen MASSOR! ... Och det kändes såklart jobbigt. Gick upp hit och la mig på sängen, med det blöta håret. Drog morgonrocken över mig... Och frös. Kände den knappa ångesten borra ett djupare och djupare hål inom mig. Samtidigt som jag med spänd kropp, av kylan.. Halvsovandes, lät minuterna gå.. Funderade lite frånvarande på hur det skulle se ut om jag tappade allt håret. Vad jag skulle sätta på huvudet..

 

... Klev iallafall upp, vid strax efter... Eller ja. Närmare halv tolv. Fortfarande frusen..

Gick ner på nedervåningen. För att äta lunch tillsammans med 20åringen som var på besök. Kom igår natt. Mamma, 17åringen, 14åringen och pappa.

 

Och sedan, om jag inte missminner mig, började jag direkt packa i kartonger. Sortera, och göra dessa möjliga att lyfta sedan.

Höll på i ca två till tre timmar. Packade. Packade.. Och packade.

Jag hann med mycket på dessa timmar. Men till slut kände jag bara att jag behövde avsluta. Hungrig och trött.. Jag behövde en paus för dagen. Nu när jag ändå fann ett stopp. Ett bra "ställe" för paus.

 

Ner på nedervåningen. Då mamma ropar att de tänkte fika. Och undrade om jag ville ha kaffe.

Klart jag ville!

Drack kaffe, och åt kanelbulle och äppelpaj.. Gott. Välbehövt. Hungrig och trött som jag var..

Satt länge kvar på stolen och orkade inte röra på mig. Bara satt där och stirrade blint. Skulle ut och klippa lite skott, tänkte jag. "Bara jag orkar resa på mig"...

 

Tänkt och gjort.

På med mammas fleecejacka. Eller slit- och släng, som jag kallar den. Och så ut i fukt och blåst.

Jag var trött. Ja, det märktes. Men det var skönt ute.

Jag hade bestämt mig för att klippa klart det trädet som jag hade påbörjat. Och även om jag kände att jag fick kämpa på som f*n, för att orka klart med de sista skotten, klarade jag det. Jag GJORDE det!

 

Jag hade nu avverkat TVÅ "arbeten" idag. Två arbeten som jag kommer alltnärmre att avsluta nu ;D Även om det känns som om det inte FINNS något stopp... Men. Men. Ja, det är bara en tidsfråga. Tufft...

 

In igen. Sätta mig vid datorn en stund. Kolla det vanliga. Ja, förutom bloggar. För att jag har inte orkat med att läsa några bloggar idag. Har inte haft någon ork till att se all text och försöka läsa den... Eller rättare sagt... KONCENTRERA mig på den!

 

Har iallafall kollat blocket hundar.. Jag har kollat mailen. Varit inne på lägenheten som jag var på visning på härom dagen. Men nu konstaterat att den antagligen redan blivit utlovad...

 

... Det KÄNNS som om jag har gjort såå mycket vid datorn idag.. Men antagligen har jag bara gjort samma sak flera gånger om.. För att jag kan inte minnas något mer..

 

Ner för middag.. Diska efter middagen. Och sedan upp hit igen...

Minns inte vad jag gjorde. Kollade kanske blocket hundar, för femtioelfte gången! ...

Annars minns jag inte.. Känner mig alldeles SEG i skallen.

 

Ner för film och snacks, tillsammans med mamma, pappa och 14åringen.. Dock åt jag själv bara ett par ostbågar. Då jag var såå mätt efter middagen!

Hjärnan ville ha. Och var nästan som besatt av det ett tag. Såg hur alla andra bara VRÄKTE i sig... Och där satt JAG. Mätt. Rädd att det skulle ta slut innan jag ens hann smaka.. Så tog ett par ändå. Och sedan var jag nöjd =)

 

Trött som en jag vet inte vad. Så nu blir det sängen. Lite mer StandUpKomedi. Och sedan. SOVA.

God natt med er <3

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av D - 27 augusti 2018 10:22

Jag blev gravid. Var orolig för missfall, hela tiden. Föreställde mig att jag aldrig skulle sluta oroa mig för missfall. -När barnet skulle födas, skulle det födas dödfött. Efter födseln, skulle det dö i plötslig spädbarnsdöd. -Aldrig skulle jag kunn...

Av D - 2 april 2018 13:56

Jag har fått svårt att blogga. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, -och skriver sällan i varken den fysiska dagboken, känsloboken på datorn eller någon annanstans. En del(många!!) listor såklart, eftersom att det är helt omöjligt att orka leva annar...

Av D - 13 januari 2018 18:19


 

Av D - 22 september 2017 19:23

Det är så svårt... Jag tycker verkligen om dig.. väldigt mycket.. Men jag vet bara inte på vilket sätt.. Jag är ju helt bombsäker på vad du känner, eftersom att du förmedlar det så himla starkt. Men lika förvirrad som du blir över mina känslor, lik...

Av D - 5 september 2017 13:39

Det smärtar i bröstet. Jag känner mig tung i huvudet... Livet känns kaotiskt... Och nu har jag en ny relation på det, -som jag, ibland, inte orkar hantera...   ... Idag går jag med en känsla om att vi aldrig kommer att ses igen. Vet inte varför...

Detta är jag...

Glöm inte att du kan ställa frågor till mig, skriva en snutt i gästboken, och gilla eller följa bloggen :)

  

Vad vill du veta? :)

20 besvarade frågor

Dela med dig :)

RSS

Viktkampen

           

Kan ni lösa denna?

Dagens gåta

Dagens Citat!

Dagens citat

Länkar

 

Jag tipsar

Starkt filmtips till den känslosamma =)


Kalender & klocka

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Mina senaste tankar

       

Checklista

 0% uppnått

 

    

Det jag skriver om...

 

         

Allt jag skrivit :)

Vad söker du?

Besökare hittills

 


Skapa flashcards