Livet ur D:s synvinkel

Alla inlägg under maj 2014

Av D - 5 maj 2014 17:03

 

Det är så kul att min lilla nyfödda vattenmelonplanta fortfarande lever! Jag trodde först inte att det skulle gå, när det tog hela två veckor för den att ens titta upp ur jorden!

Men å andra sidan, planterade 21åringen och jag, ett solrosfrö ur pappas frukostflingor, när vi var små :P Och det blev en stor solros! Mitti mammas kruka med andra växter =D

 

Vi hörs ikväll <3

 

 

ANNONS
Av D - 4 maj 2014 23:16

Idag har verkligen varit en fullspäckad dag... Så vi tar det från början ;) ...

 

... Ja, om jag nu kan minnas början :P

 

Jag åt iallafall som vanligt, frukost klockan halv tio. Vid bordet satt även pappa och 22åringens kille. Idag på mycket bättre humör än igår. De pratade med varandra precis som innan. De drack kaffe och själv åt jag youghurt och musly... Som jag gör varje morgon. Bra med rutiner nu i början ;)

 

Efter frukosten, diskade jag. Och pappa och jag kom fram till att jag skulle åka iväg och handla en vända, efter att jag hade städat klart. Jag skulle dammsuga hela nedervåningen. Då mamma och mormor kommer hem från Holland idag.

 

Så jag dammsög. Pappa fixade och donade, han också. Sedan gjorde vi upp en handlingslista. Satte mig vid datorn en stund... Vid tolvtiden, åt vi lunch. Pappa, 13åringen och jag. Diskning igen. Lite iodningplockning på diskbänken och tömning av soporna.

 

Efter lunchen, väntade jag bara ut tiden. Satt här och kollade blocket, läste bloggar... Ja-a. Jag minns inte.

Sedan var det dags att gå till bussen. Denna gången VÄLDIGT stressad! Ja, jag gick en kvart senare än vad jag brukar göra... Gick fort, fort, fort... Och kom dit tio minuter innan bussen skulle gå. Onödig stress.

Väntade, väntade och väntade. Härligt att komma på bussen. Satt och njöt av den varma solens strålar i ansiktet. Härligt =) Ville inte kliva av.

 

Jag bestämde mig för att kliva av på busstationen och sedan promenera till köpcentret därifrån. Då jag hade FÖÖÖR mycket tid mellan ankomsten och bussen hem! Men då det inte går så mycket bussar en söndag, blev jag stressad. Blev nämligen osäker på om jag hade räknat fel på tiden och inte ALLS skulle hinna både gå till köpcentret, plocka det jag skulle ha i affären, stå i kassan OCH promenera till närmaste busshållsplats!

 

Så jag började, med andan in halsgropen och snabba, långa steg, promenera mot köpcentret. På tio minuter, hade jag tagit mig dit... ALLDELES för tidigt! En timme tills bussen går...

Så gick in på affären och köpte mig en smoothie. Världens godaste! Satte mig på en sten utanför, och drack/åt den till mellanmål ;)

Sedan tänkte jag att jag fortfarande har fööör lång tid på mig att handla. Så ville få tiden att gå. Gick in på en klädbutik och kollade lite. Men blev plötsligt stressad IGEN. Jag skulle kanske inte alls hinna. Tänk om kassakön var lång, osv...

 

Så in på affären for jag. Började superstressad och alldeles trögt förvirrad, försöka hitta allt som jag skulle ha, i denna labyrint till affär. Fram och tillbaka bland hyllorna, springer jag likt en yr höna :P Stressen gjorde att jag till slut bara tog någonting. Det första jag såg, som liknade det jag skulle ha. Jag måste ju hinna till bussen och jag har bråttom!

 

Kassakön var som tur var, kort. Jag var först ;) Betalade för mig... och konkade sedan dessa tre relativt tunga kassar till närmaste busshållsplats. Och gissa vad! ... 20 minuter för tidig! 20 minuters väntan vid denna blåsiga, kalla busshållsplats! Oroliga jag...

 

Väl hemma, blev det en del häng vid datorn. Lite Bejeweled och allt annat som jag brukar hitta på framför datorn. Sedan började 19åringen och jag, att göra pannkakssmet. Så blev det till att steka pannkakor i två timmar, för min del. Kul kul. Nej, men faktiskt. Inte helt fel ;) Tycker om att laga mat. Men kanske inte sådär länge! Men blir väl lätt så, när man är såhär många.

 

Åt mat, och väntade sedan in mammas och mormors ankomst. När de kommit, var det en hel del prat om deras resa, och efter mycket om och men, blev det gófika ;D Mums.

 

"Beck"filmen på 4an, och nu blir det sängen ;) God natt med er <3

 

 

ANNONS
Av D - 3 maj 2014 22:53

Okej. Jag ska väl försöka mig  på dagen idag...

 

Jag klev som vanligt upp klockan halv tio när klockan ringde. Så att jag fick i mig frukosten i tid och sådär. Diskade som varje morgon all disk som mina lata syskon med pojkvänner, har exploderat över hela diskbänken :P Ja, pappa är ju också en del av det =P Nu när mamma är borta, är det BARA jag som tar disken! När mamma var hemma, var det till största delen jag som gjorde det =)

Så. Ja. Det börjar bli intensivt. Känns som om det enda jag GÖR, är att diska! Nog för att jag tycker att det är kul och ett bra tidsfördriv... Men vad hade hänt om inte jag HELLER gjorde det?

 

Men. Inget gnäll :) Tycker om att känna mig ansvarsfull ;D

 

Efter det, tog jag iallafall en dusch. Då jag hade planerat att åka till stan och handla. Godis, kakor, mellanmål, dricka... och så tavleram, stod på listan. Godiset och kakorna, skulle jag ha att äta... Ja, godiset till helgerna. Så lite som möjligt. Och kakorna skulle jag äta högst en varje kväll, till kvällskaffet. Så dessa saker ska få bo i min kalla garderob :)

 

Så klockan 12 drog jag på mig fleecejackan och gick till bussen. Det blåste ordentligt, men var inte särskilt kallt. När jag kom till busstationen, hade jag helt glömt bort att jag skulle köpa tavelram, och gick direkt till coop för att handla resten. Hittade rätt snabbt vad jag ville köpa och det kändes helt okej ändå, att köpa alla dessa sötsaker. Trots att jag småskämdes lite :P Och till mellis, köpte jag en smoothie och en dricka, som jag sedan satte mig på busstationen och åt medans jag väntade på bussen.

 

Jag gick in på ÖoB för att se om de hade tavelramar. Hittade en. Och kom ut därifrån med två små ugnsäkra formar som jag ska använda till mat och bakning när jag har flyttat. Lagom stora för en portion ;)

 

Satt en bra stund och väntade på bussen. Blev långtråkigt. Men då jag hade ömtåliga saker i kassarna, kände jag att jag behövde sitta stilla...

 

När jag satt, stod och gick därute, saknade jag bara EN sak... Ja eller rättare sagt två. Jag kände en sådan LÄNGTAN efter kärlek. Jag ville ha närhet och romantik. Jag vill ha någon som omfamnade mig. Någon att dela denna friska luften som jag kände, med. Jag ville skratta och le tillsammans med den viktigaste personen i mitt liv... Och jag ville ha sällskap av en vovve. Ja-a... Vi tre tillsammans, och mitt liv hade varit fullbordat... Ja, SÅ kändes det.

 

När jag satt där i bussen... Och även när jag väntade på bussen, kände jag bara att jag inte ville kliva av bussen där vid marknaden. Där bussen BRUKADE stanna. På det ställe där nu alla grannarna var samlade för att sälja av sina saker på loppis. Nej, jag ville inte hoppa av där. Ville inte dra uppmärksamhet till mig. Ville inte bli sedd. Att folk sa hej. Orkade inte. Vågade inte. Hade inte lust att bli uppmärksammad...

 

Men jag klev av bussen, och gick en omväg hem. Undvek all kontakt... Fick bekräftat vad jag hade för mig... Det FINNS en till hållplats, bara några meter längre nerför vägen. Bara några meter från den grusväg om jag brukar ta när jag går TILL bussen för att undvika "jobbiga grannar". Så. Den hållplatsen tänker jag börja kliva av på istället ;)

 

Väl hemma, blev det till att diska och plocka iording på diskbänken igen. Sedan så har jag spelat lite Bejeweled, kollat blocket, läst lite bloggar... Ja-a...

 

Såg på lite tv medans jag väntade på att pappa skulle komma hem så att vi kunde äta middag. Varma mackor skulle det bli idag.

När pappa kom innanför dörren, var han irriterad och tillbakadragen. Han tyckte inte om det faktum att 22åringens kille hade släpat hit två kompisar som stod och tvättade sina bilar på grusplan utanför vårt hus.

Matlagningen var stressig och förvirrande. Alla var lättirriterade och sura. Och jag var inte riktigt säker på hur jag skulle hantera det. Vad jag skulle säga och göra. En jobbig instängd känsla, drog sig över min kropp.

 

Vi åt middagen under tystnad och pappa lämnade bordet innan alla ens hade hunnit börja äta...

Jag tog hand om disken. Hämtade sedan mitt godis och satte mig framför tv:n...

När resten av skaran hade försvunnit upp på övervåningen, kom pappa in i vardagsrummet och frågade om jag ville ha kaffe. Fortfarande sur på alla andra(verkade det som), ville han inte bjuda resten på fika... Utan vi satte oss bara vi två, och drack kaffe och såg på film.

 

Det kändes inte lika spänt denna gången, att se på film med pappa. Jag kunde slappna av och hade inte heller någonting emot att det var helt tyst i flera minuter emellanåt... Vi börjar nog komma varandra närmre. Sakta men säkert ;)

 

Efter filmen, såg jag på animal planet en stund, innan jag nu sitter här och ser fram emot att bädda ner mig. En hel del naturgodis har blivit ätet, men jag stoppade mig själv och avbröt innan det kändes för jobbigt ;) ...

 

God natt med er <3

 

 

Av D - 2 maj 2014 21:48

Idag har varit en fullspäckad dag. Kliver upp vid halv tio, äter en skål youghurt med äppelbitar och kanel i. Och sedan var det bara att ta tag i det mystiska bombnedslaget som blivit på diskbänken under den tidigare delen av morgonen... Vilket tycks hamna där VARJE morgon :P

 

Tog en paus i diskandet för att dricka kaffe tillsammans med pappa. Diskade resten. Vattnade mammas blommor, och gick sedan ut för att kolla in loppisen som hålls på gården. 22åringen skulle ju stå där och sälja. Så.

Jag stannade väl där från typ strax innan halv tolv, till klockan 2. Gjorde så gott jag kunde och försökte ha god kontakt med kunderna...

Men jag är ingen säljarmänniska. Jag är inte särskilt social... Trots att jag ÖNSKAR att jag var det! Jag tycker att det är så jobbigt att känna mig pressad. Att inte veta vad som förväntas av mig. Att inte veta vart jag ska stå. Vart jag ska titta... Och vad jag ska säga. Hur mycket jag ska prata med de eventuella kunderna...

Och så är det svårt när man då har en "medsäljare" som är mycket mer framåt. Som folk tycker om att se på. Att lyssna på och att prata med... Jag hamnar lätt i bakgrunden. Där ingen tycks höra mig.

 

Men jag försökte. Och trots lite dålig självkänsla, kände jag mig rätt så avslappnad och jag var på gott humör =) Gick som sagt hem vid tvåtiden. Behövde ju äta lunch också. Som jag hade tjatat om att jag skulle göra, i typ två timmar =P Men jag kom aldrig riktigt iväg.

Åt lunch och skrev av mig lite pressade och misslyckade känslor. Att jag kände mig oönskad och så vidare. Men så gick jag tillbaka dit igen. Då jag inte längre har ro att sitta hemma. Hjälpte till lite till. Och kände mig denna gången, ÄNNU mer avslappnad! Men det faktum att mina syskon ställer sig i rampljuset hos folk och jag automatiskt hamnar i skymningen... Ja, det är bara någonting som jag får acceptera =) Det viktigaste är att jag trots allt hade trevligt ;)

 

Det blev inte så mycket folk idag... Och vårt bord i mitten av ladan, verkade lite smått osynligt. Gästerna tycktes liksom dra sig till kanterna och glömde bort att det även stod ett bord i mitten. Men vi fick en del sålt. Hamnade på 370kronor idag. Och imorgon då det är helg, lär det gå BRA mycket bättre! För att tills kvart i fyra, kom det en hel del folk, idag. Då folk slutat jobba :)

 

Ja. Vid fyra, slutade marknaden. Vi åkte hem och gjorde iordning maten. För att följa schemat lite sådär, åt jag ett litet mellanmål medans maten var igångsatt.

 

Efter maten, diskade jag IGEN. Ingen annan ville hjälpa till. Så det var ju bara att ta tag i det. Lata syskon man har :P Men men :)

 

Sedan blev det att däcka(eller är det decka?) framför tv:n. Och ÄNTLIGEN ta det lugnt =)

 

Ja... God natt med er <3

 

 

Av D - 1 maj 2014 22:48

Jag vet inte vad jag känner just nu. Jag mår inte dåligt. Men jag vet inte. Någon liten orolig känsla. Att någonting är fel... Men det är det nog inte :) Är nog bara lite trög i skallen och har bakomliggande tankar som ligger och borrar hål i nacken på mig.

 

Men nu tar vi dagen idag =)

Jag klev upp när klockan ringde vid halvtio i morse. Drog på mig morgonrocken och tog mig en skål youghurt med musly. Satt med 22åringen som sällskap...

 

Pappa och de flesta andra hemmavarande höll på och fixade och donade med det som skall komma att bli områdets vårmarknad/loppis... Men då allt tycktes krångla med grannarna. Gick inte att få tag i någon, och stället som sakerna skulle ställas in i, var låst... Ja, pappa gav upp. Efter att ha tagit en promenad till ladan två gånger.

 

Jag satt väl mest häruppe och tittade ut genom fönstret. Fick tiden att gå. Läste lite bloggar. Kollade djurannonser... Ja-a...

 

Sedan passade jag på att tvätta av resten av nedervåningens alla dörrar, dörrkarmar, dörrhandtag och lysknappar. Även trappräcket upp hit. Imorgon blir det övervåningen ;) Jag har diskat och hållit igång typ HELA dagen idag!

 

Efter det, åt vi lunch. JÄTTEgott var det =P Rågkuse med smör och ost. Min favoritlunch. Och så kaffe på det ;)

 

Sedan var det väl en hel del mer häng. Innan jag bestämde mig för att mixa ihop en banansmoothie. En banan, lite mjölk, någon droppe grädde, en nypa strösocker och så kakao. Ja, det var nog det jag använde. Kakaon gjorde den lite bäsk. Men det blev såå gott! Nästa gång ska jag testa utan socker och grädde ;)

 

Ja, efter ett tag, när 22åringen skulle till ladan och hänga upp kläder och lägga upp grejer på bordet, tills det ska säljas imorgon, tjatade hon med sig mig dit. Jag som inte ens hade tänkt anstränga mig ett jota i den där marknaden :P Men men. Vad gör man inte för sin lillasyster <3

I ladan var ISKALLT! Händerna blev näratill isbitar. Och SOM vi plockade. Kläder efter kläder. Väskor och prylar. Långbordet blev fullt, och två en och en halvmeters stänger fulla med kläder i guds alla stilar. Japp. Mammas gamla 70talskläder, blandat med estetens(21åringens) färggranna och utstående kläder, och 22åringens fina stilrena kläder. Ja-a... Underbart <3

 

Vi höll säkert på i ett par timmar, innan vi ÄNTLIGEN blev klara! Stolta och glada. Förväntansfulla inför morgondagen, gick vi hem för lite Tacos till middag =)

Det var pappa och 19åringen som handlade till Tacosen idag... Det märktes! Ingenting blev rätt! Men lika gott ändå ;P Det blev ju mat iallafall =) Och Tacos som är så gott =D

 

Sedan var jag trött. Slog baken pladask i vardagsrumssoffan, och ett tag därefter, kom resten av allihopa... 17åringen och hennes kille, 13åringen, 19åringen, 22åringen och henns kille, och pappa. Så såg vi på "Spindelmannen 1" tillsammans. Såå underbart trevligt! En dag full av kärlek <3 Och alla har vi varit sams. Skrattat och pratat. Skämtat och skojat... Busat. Jag kände mig så där onormalt nära min pappa idag. Är det för att mamma är bortrest och pappa stiger fram(?)... Eller är det kanske för att 22åringen är här och lättar upp stämningen(?)... Ja, men underbart <3 Kära familj <3

 

Ja. Då var denna dagen slut. Får vi se fram emot morgondagen ;D

Det är kanske den drastiska förändringen i min vardag, som får mig att känna mig såhär tom och ängslig just nu... Men det har varit en BRA dag idag! Du är vuxen nu, D.

 

God natt med er <3

 

 

Detta är jag...

Glöm inte att du kan ställa frågor till mig, skriva en snutt i gästboken, och gilla eller följa bloggen :)

  

Vad vill du veta? :)

20 besvarade frågor

Dela med dig :)

Vill du följa mig? :)

Följ Livet ur D:s synvinkel med Blogkeen
Följ Livet ur D:s synvinkel med Bloglovin'

RSS

Viktkampen

           

Kan ni lösa denna?

Dagens gåta

Dagens Citat!

Dagens citat

Länkar

 

Jag tipsar

Starkt filmtips till den känslosamma =)


Kalender & klocka

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Mina senaste tankar

       

Checklista

 0% uppnått

 

    

Det jag skriver om...

 

         

Allt jag skrivit :)

Vad söker du?

Besökare hittills

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se