Livet ur D:s synvinkel

Alla inlägg under maj 2014

Av D - 29 maj 2014 14:26

Nu har jag läst ut boken. Ja, hur lång tid kan det ha tagit. 4... 5 tillfällen(?)... En av de bästa böcker jag har läst. På delad plats med "Osalig väntan" som jag läste när jag var liten. "Venus"... Minns inte om den hette någonting mer... Och "Pojken som kallades Det".

 

Boken heter "Bedragen"(Skriven 2006 & utgiven 2007 & och utspelar sig delvis på 2000-talet), och är en sann historia, skriven av Lyndsey Harris(en pseudonym), som mamman i familjen som boken handlar om.

 

Första sidan jag läste, fick jag mig att bara vilja vända blad efter blad. Trots en supertrött hjärna och ögon som inte riktigt kunde fästa sig i texten, kunde jag inte sluta läsa. Spänning är ordet. Man förs verkligen med på en resa igenom en familjs mest smärtsamma tid. Med en massa frågetecken, tvivlel, och handlingar med förklaringar som inte går ihop. En familj som blir dragna bakom ljuset, fullständigt. En stark kärlek som med ens, sakta med säkert, slås i spillror.

Stress, ilska, frustrationer och hjälplöshet. Obegränsad kärlek. En lång kamp för någonting som verkar såå konstigt, obegripligt och fel.

 

Boken är skriven av en mamma som försöker hålla ihop sin familj i stora motgångar, och som sedan mot alla odds lyckas, när allt verkar som mest hopplöst. När allt är nära att rasa samman.

Boken handlar om mamma Lindsey, pappa Mike, sonen Luke, och dottern den sexåriga Sarah(vars underliga, oförklarliga beteende sätter familjen i stora problem). Även Lindseys bästa väninna(Tanya) under 14 långa år, och Den goda vännen Andrew(Tanyas make), med deras två barn, är en väldigt stor del i boken.

 

Vänskap, förtroende, kärleksfull blindhet... En nära kamp på lögn. Och en bok man inte kan sluta läsa. En stark och grym, sann berättelse, som får dig att känna för de här familjerna och lida med dem.

 

Ja, jag älskade boken, och ska läsa fler böcker ur samma serie. "En sann historia".

ANNONS
Av D - 28 maj 2014 21:27

Okej. Det har hänt en del idag, inom mig...

 

Vi börjar så. Och så går vi vidare till morgonen idag. För att kvällen och natten igår, minns jag inte så mycket av. Vet att jag läste lite ur den här jättebra boken och lyssnade på musik innan jag somnade...

Ja. Men dagen idag.

Jag klev upp vid halv tio som jag alltid gör nuför tiden. Kände mig så illa tvungen att äta frukost, så att jag inte skulle bli misstänkt, påkommen av mina föräldrar, att jag inte äter som jag ska... Att jag närmare bestämt svälter.

 

När jag satt där och skulle ta youghurt i min lilla plastskål, var jag väldigt nervös och orolig. För att mamma var i rummet intill och gick fram och tillbaka. Ville inte att hon såg hur lite youghurt jag tog. Hällde upp ungefär halva skålen... Åt några tuggor. Ja, kanske 7teskedar... Och väntade sedan på att pappa skulle lämna köket. Sedan gick jag, snabbt som attan, och sköljde ner resten av youghurten i slasken. Och gick lugnt och tryggt. Lättad, som om jag fått godkänt på ett väldigt jobbigt prov... upp på övervåningen och satte mig vid datorn.

 

Bara några minuter senare, kommer pappa upp och frågar om jag vill ha kaffe. Med tuggummi i munnen, tackade jag nej. Fortsatte kolla på datorn. Läste säkert lite bloggar. Kollade nog blocket. Och kikade antagligen in en vända på lägenheterna som jag står på kö till. Var det något annat som min dator hade att bjuda på idag, så har jag redan glömt det. Så. Vi säger att det inte var det ;)

 

Efter att ha tråkat häruppe en bra stund, gick jag ner och satte mig runt matsalsbordet, tillsammans med mamma och pappa. Pratade lite med dem, tills det var dags att gå... Ja, till bussen.

Men idag hade jag varken ork eller lust till att vara hemifrån. Svälten hade satt sina spår. Och jag ville bara dega ner mig någonstans...

Så jag tänkte bara åka in och handla till mamma och pappa. Och sedan ta första bussen hem igen... Ja, om jag nu skulle hinna med den. Lite uppstressad kände jag mig... Men inte ALLS så farligt som förra gången! Nej, jag var rätt så lugn ändå, faktiskt =)

 

Jag gick lugnt in i affären. Stressade dock på den kortkorta promenaden dit. Plockade det jag skulle ha. Frågade personalen... Om de nu kallas så... vart jag kunde hitta det jag skulle ha... och frågade en annan ifall det fanns en annan sort och med en viss mängd i.

Sedan lämnade jag affären. Kom på att jag ville ha Dextro. Kanske kunde jag åtminstone tillåta mig själv att äta DET! Om inte annat. Köpte tre paket.

 

Men när jag kom hem, verkade det omöjligt. Jag bara ältade det faktum att jag så gärna ville äta men inte fick. Inte kunde... Mådde rätt så dåligt. Var trött och sliten. Tom i magen och rörig i sinnet.

Skrev av mig på min tredje blogg, skrev till personligt ombud och frågade om hon fick tag i dietisterna... och ringde sedan min Xsambo för att prata av mig lite...

 

Ja, det var skönt att prata med honom. Han har absolut inte de bästa svaren och är ingen person som jag skulle ringa för att få svar eller goda råd... Men han, när han vill, är bra på att lyssna, och den enda personen som jag vågar prata med om allt. Han är trygg och jag vet att det inte blir några konsekvenser eller konflikter genom att prata med honom. VAD jag än säger! Jag kan prata med honom om ALLT, utan att behöva skämmas för mig själv eller känna mig dum. Tack, min kära Xsambo <3

 

Efter samtalet med honom, ville jag såå gärna ha en lunchmacka. Klockan var två, och jag var sugen. Inte så värst hungrig. Men trött och sugen.

Så. Jag loggade återigen in på min tredje blogg och började skriva. Högt och ljudligt. Bestämt och med många utropstecken. "Nu får det vara nog!". "Nu ska jag en gång för alla, börja äta. STRUNTA i vad hjärnan vill, och vilka konsekvenser hjärnan kan hitta på!". "Jag vill må bra och vara glad, och det är inte värt att vika sig såhär resten av sitt liv"... Nej, jag ska helt enkelt vinna det här nu. Sista chansen. För att jag är starkare än vad jag visat mig vara...

 

Messade Xsambon och skrev "Tack för att du finns". Och åt en lunchmacka med smör och ost. Tänker inte skriva om hur jag mådde av det. Då det står i föregående inlägg.

Satte mig vid datorn en stund till. Gjorde mitt allra sista matschema. Och hoppas nu starkt på att jag orkar hålla igång denna gången!

 

Läste sedan några till kapitel ur min bok, och mådde relativt bra i situationen.

Gick ner och satte mig framför tv:n med mamma och 17åringen... Tills det blev storbråk mellan dem och jag kände mig väldigt illa berörd. Mamma drog in mig direkt, så att jag kände att jag hamnade i kläm mitt emellan dem. Vilket alltid är en jobbig sits.

 

Jag gjorde iordning maten. Åt maten. Och satte mig efter en vända på mitt rum... Skrev loggboken tror jag... vid tv:n och höll för öronen för att slippa höra 17åringen och mamma prata om saker som var jobbiga att lyssna på. Ja, jag lider av det. Mår jag dåligt själv, så gör sådana samtalsämnen, lätta som svåra, att jag mår ÄNNU sämre. Och idag orkade jag VERKLIGEN inte lyssna!

 

Sedan när pappa kom hem från jobbet, blev det fika. Jag åt en kanelbulle. Fanns två sorters kakor också. Men NÅGON måtta på det hela, får det ju ändå vara! ...

 

Ja-a... Och nu blir det nog lite till "läsa bok", efter att ha kikat lite på datorn. Lite musik i mitt öra i mörkret, nerbäddad. Och sedan sova. God natt med er <3

 

 

ANNONS
Av D - 28 maj 2014 21:18

Tänkte att jag för denna gången, skulle göra verklighet av min ätarkamp. Föra en loggbok, så att jag själv kan se hur jag tänker och känner efter varje måltid. Och därmed även komma ihåg de gånger som jag faktiskt mått BRA av att äta. Och även kunna följa mina framsteg ;)

 

Tänkte även lägga ut loggboken här, om jag kommer ihåg det. Från och med imorgon, kommer även vikten att stå med. Mitt mål kommer att väga ca 54kg. Nuvarande vikt ligger på omkring 50.5kg Jag är 171cm lång.

 

Detta ska bli spännande!

  

Nu är det allvar! Nu gäller det ;D 


 

Av D - 28 maj 2014 15:34

 

Det här blir mitt sista matschema. Klarar jag det inte den här gången, ger jag upp. Då är jag helt enkelt inte stark nog, och får fundera på en inläggning eller något.

 

Men nu har jag bestämt mig!  Jag ska STAMPA på alla motstridiga känslor när de kommer! Jag ska VINNA detta! (Obegränsade sötsaker på helgen, stämmer dock inte... Har ju min lila burk med godis. Men får även äta glass, kakor och annat under dagen. Så typ obegränsat ändå)

 

 

Av D - 27 maj 2014 22:14

Har känt mig trött och hängig... Hungrig, hela dagen idag... Ja, varav jag inte vet om det finns så mycket att skriva...

 

Men det gör det ju alltsom oftast ändå :)

Jag klev upp imorse efter en natt av god sömn. Lite beslutsångest och... Ja-a. Jag kan inte minnas ordet jag söker. Så jag går vidare. Jag läste iallafall ett par kapitel ur boken som jag börjat läsa, och sedan trött som jag var, somnade jag väldigt omgående... Eller kanske inte. Nu när jag tänker efter. Jag lyssnade på musik först också. Då jag inte kunde sova.

 

Klev upp klockan halv tio som vanligt. Kände mig tvungen att äta frukost, då mamma är hemma. Men märkte rätt så snabbt att jag inte hade behövt göra det. Då hon duschade sig igenom hela min frukost. Men mängden jag åt, var så knapp, att min kropp vetligt, inte påverkade varken energi, välmående eller vikt.

 

Sedan satt jag vid datorn en stund, medans jag väntade på att få gå till bussen. Hade fått svar från personligt ombud som sa att hon hade ringt vårdcentralen och att de hade sagt att man måste ha remiss från läkare för att få träffa en dietist. Men hon sa även att hon hade försökt ringa till dietisterna direkt. Men inte fått tag i dem. Hon ville se om jag inte kunde hoppa över läkarstadiet och gå direkt till en dietist... Så. Hon hör av sig när hon vet mer. Typ.

 

Annars så gjorde jag säkert det vanliga. Läste bloggar. Kollade blocket. Lägenheter... Det var säkert ingenting mer. Men som sagt. Det man gör varje dag, minns man. Resten är lätt att glömma.

 

Fick tråkigt efter en stund. Så gick ner på nedervåningen och satte mig vid matrumsbordet tillsammans med mamma och pappa. Och gick sedan och packade mina saker för att promenera till bussen.

Idag var kallt ute. Det blåste. Ja, rakt igenom min lurviga chokladbruna fleecejacka.

Trött som jag var. Hungrig och sliten som jag kände mig... och kallt som det var, gick jag och satte mig i gallerian direkt. Satt där och tittade in på fiket. Blev hungrigare och hungrigare. Hängigare och hängigare. Ja, ryggen började mer och mer, likna en båge. Jag längtade bara efter EN sak. Tänkte bara på en annan. Längta - Att få åka hem. Tänkte på - Mat, mat, mat. Bakelser och godis. Ideér ploppade upp i mitt huvud. Vad jag skulle försöka laga ihop när jag har flyttat hemifrån. Vad jag skulle vilja äta och dricka, om saker hade varit annorlunda. Om jag hade vågat.

 

Åkte hem så fort som nästa buss gick. Klockan ett, började jag promenera tillbaka till busstationen. Såg 17åringen med sin kompis. Hon såg mig. Men ingen av oss hälsade. Båda bara ignorerade varandra... Ja. Det är väl så. Hon blir sådan när hon har kompis med sig. Upptagen liksom. Och jag. Ja, jag är osocial i mig själv. Och slipper helst föra samtal med andra människor... Allra helst när jag mår lite sådär psykiskt.

 

Bussens stoppknappar fungerade inte. Så man fick gå fram och säga till att de stannade. Men för mig och 17åringens skull, var det en snäll kvinna som tryckte på sin knapp istället =)

 

Väl hemma, satte jag mig här vid datorn en stund till. Kollade mailen då och då. Väntade på en uppdatering från personligt ombud. Men inte idag. Kanske imorgon då.

Satte mig vid tv:n och väntade spänt på middagen. Det mål om dagen, jag faktiskt FÅR äta utan att känna att jag har gjort fel. Ja, bara jag inte tar för mycket då... Som jag ALLTID tycks göra! Även idag. Men jag lägger det bakom mig fort. Jag menar. Ett mål, vad kan det egentligen ställa till med(?)...

 

Satt sedan vid tv:n en stund till. Ja, tills nu ungefär. Pratade lite med 17åringen och mamma. Såg på Maria Wern... Ja-a... Det var nog det =) Min dag. Sålänge som jag inte har glömt någonting. Men i så fall var det nog inte så viktigt. Minnesvärt :)

God natt med er <3

 

 

Av D - 26 maj 2014 22:00

Det är iallafall härligt att få in lite frisk luft i rummet nu. Äntligen kan jag ha föntret lite öppet. Och desto underbarare är ju att fåglarna fortfarande kvittrar i träden utanför vårt hus <3 Friskt.

 

Jaowww. Annars så... Ja, jag börjar från natten som var. Anledningen till att jag nu känner mig mer död än levande.

Först var det ju en del beslutsångest efter gårkvällens inlägg här på bloggen. Snurrande, osäkra tankar fram och tillbaka. Frågor utan svar... Ett beslut som man skulle kunna tro att vore på liv och död... när man tänker på känsloreaktionen.

 

Men jag bäddade ner mig i sängen till slut. Fortsatte fundera lite fram och tillbaka, tills jag lyckades släppa på bekymret. Acceptera och gå vidare.

Men funderingarna slutade inte. Minns inte riktigt vad jag tänkte på. Men antagligen något med matlagning, mat, ätandet, jobb, praktik, boende... framtid... Ja, det mesta som jag allt som oftast tänker på nuför tiden.

 

Skrev några gånger i min "Min tankar-snurrandes-i-skallen-bok", där jag gör punkter med tankar allt eftersom. Drack vatten några gånger. Och låg och bara lät tiden gå. Som jag alltid gör. Klev upp och flyttade på mina växter lite grann, då det verkar som om den ena av dem, lider av det starka solljuset eller värmen.

Fick för mig att börja läsa en bok. Jag som ALDRIG läser böcker frivilligt! Har inte läst sedan jag gick i grundskolan! Men nu när jag ändå inte somnade, fick jag lust att testa mig på att läsa lite. Klockan var strax efter två på natten.

Jag var trött och okoncentrerad. Men då boken var såå fängslande, kunde jag ändå inte sluta läsa. Fick läsa om samma meningar flera gånger... Men det var ingenting jag led av. Då boken var så spännande. En sann historia. Och sådant går alltid hem hos mig. Har bara längtat hela dagen, efter att få läsa mer, mer, mer =D

 

La undan boken efter kanske 40 minuter eller en timme. Men tog fram den igen, klockan 04.12 Läste ett kapitel till. Önskade jag hade mer ork och koncentration. Men fick kapitulera, och la mig sedan för att sova, och somnade runt sextiden.

 

Jo. Frukost blev det idag. Lite sådär motvilligt. Tog så lite det bara var möjligt, och döljde den lilla färgglada plastskålen diskret när mamma råkade gå förbi. Det var för lite i den för att vara säker på att inte bli konfronterad.

 

Sedan satte jag mig en stund vid datorn och väntade på att få gå till bussen. Jag läste lite bloggar. Hittade några nya intressanta bloggar som jag nu lagt till i bokmärken. Får se hur länge dessa får hänga kvar. Kollade mailen. Blocket. Lägenheter... Minns inte om jag gjorde någonting annat...

 

Packade min lilla ryggsäck och knatade iväg till bussen.

Men i stan var tråkigt. Jag gick bara från bänk till bänk och brände armarna av solen. Eller egentligen var det bara exem. Satt och... Ja, promenerade för att få lite svalka. Trivdes i skuggan. Jag funderade en del över det här med maten. Var hungrig och energilös. Skrev några punkter då och då, i mitt lilla häfte... Och ville sedan bara hem. Ingen större njutning idag... Om jag inte minns fel.

 

När jag kom hem, satte jag mig vid datorn en stund till. Och min trötta hjärna, vet inte heller nu, vad jag hade för mig vid datorn. Men jag vet iallafall att jag bestämde mig efter mycket om och men, mycket funderingar fram och tillbaka. Osäkerhet. Oro... Rädsla. Ja, att chansa. Jag övertygade mig själv med tanken "Ska jag verkligen ha det SÅHÄR hela mitt liv?". Och så skickade jag iväg ett beskrivande mail till personligt ombud så att hon kan kontakta dietist eller liknande till mig. Efter att ha känt att jag ätit för mycket idag... När jag bara har ätit lite potatismos och en skiva kassler, på hela dagen! "Nej, såhär kan jag ju inte ha det... Livet då?!"

 

Jag har sett på tv, och "Maria Wern" nu på kvällen. Och jag har säkert glömt halva dagen... Men spelar roll :P Trött ju =P

 

God natt med er <3

 

 

Av D - 25 maj 2014 23:32

Ja, det svåraste är att börja... Sedan flyter allt på bra.

 

... Men vi gör på det enklaste sättet. Börjar med morgonen och betar oss uppåt... Hmmm. Framåt ;D

Som jag oftast gör nuför tiden, vaknade jag strax innan klockan ringde. Stängde av klockan med lite mindre problematik än förra gången, när den väl ringde... och låg sedan kvar och drog mig en stund... Funderade över hur jag skulle kunna hoppa över frukosten utan att någon av alla miljoner familjemedlemmar skulle märka det och ifrågasätta.

 

Men så bestämde jag mig för att trots allt äta frukost... Men då mitt minne inte är det bästa, har jag svårt att minnas hur just den tankegången gick. Jag tror att jag bestämde mig för att... Ja, jag minns inte. Skrev iallafall på min tredje blogg, efter att ha låtit ca en halv deciliter naturell youghurt och några... Ja, kanske tjugo russin och lite musly, slinka ner... frånskild från resten av familjen. Ja, jag valde att sätta mig i köket istället för matrummet med mamma, pappa och 22åringen. För att undvika att visa hur larvigt lite jag åt denna gången.

 

Men dessvärre minns jag inte heller vad jag skrev på min tredje blogg. Men tror att det var något liknande vid att "visst ska jag väl klara detta. Jag har ju aldrig varit tjock i hela mitt liv... TROTS att jag har ätit precis vad jag känner för, NÄR jag känner för det! Så. Visst jag kommer ju inte att förbli lika smal som jag är nu. Men jag kommer inte att bli TJOCK..." Ja, något åt det hållet, kanske =)

 

Men det är ju lättare sagt än gjort. Mitt mest dominanta... om man kan kalla det så. Tankesätt idag, har varit att "Ja, jag äter som jag vill idag, och så kan jag svälta på vardagarna. Undvika alla måltider som jag får chansen till, utan att verka misstänkt... Jag kan ju hålla mig i stan så mycket det går...". Men också "När jag har flyttat hemifrån... DÅ kan jag svälta om jag vill..."...

 

Ja, det är väl egentligen bra sålänge som jag kan skjuta upp problemet såhär...

Men vidare med dagen.

Dagen idag har varit bra. Jag har varit glad och framåt. Haft ett oundvikligt leende på mina läppar... Och det bästa av ALLT! Jag har varit SOCIAL =D Jag har umgåtts med syskonen. Skrattat och pratat. Ja, JAG har pratat! Frivilligt! Och jag har inte ens LÄNGTAT efter att de ska lämna mig ifred. Tröttna =D Så himla skönt! En lyckans dag. En glädjens dag... En dag då jag har känt mig duktig, och har kunnat äta obegränsat =D Leende, leende, leende =) =) =)

 

Ja. Efter frukosten och efter att ha suttit vid datorn en liten stund. Vad jag har gjort vid datorn, är nog ungefär samma som alltid. Det enda som sticker ut, är väl att jag tittat lite lätt efter rakapparat eller liknande... Annars så vet jag inte.

 

Gick och tog en dusch. Sedan ville 22åringen ha hjälp att spola av alla utemöbler med högtryckstvätten. Krångel och pussel att få den att ens spruta vatten. Och efter lite silvertejp och med en fortfarande läckande högtryckstvätt, satte vi sedan igång. Armarna mina fylldes med solexem, men lika glad var jag ändå ;) Syskonen led mer av dessa än vad JAG gjorde =P Så jag smörjde armarna för deras skull ;P

 

Sedan blev det tårta. Ja den där tårtan som jag de senaste två dagarna, haft sådan ångest för. Men det gick bra. Jag dör ju inte av en liten tårtbit. Den förändrar ju ingenting. Inte heller allt det andra som jag har pressat i mig idag. Ja, idag slog jag på stort. Har man en dag då man struntar i det hela och tänker att man ju kan börja om igen... Ja, då kan man lika gärna gotta sig ordentligt ;D ... Och nu är jag såå mätt!

 

Ja-a... Vad mer? När 21åringen åkte hem igen, och 22åringen och 19åringen, även DE, lämnade oss, så var dagen i princip slut. Jag satt här vid datorn en stund till... Och sedan blev det film tillsammans med mamma, pappa och 17åringen. "Roger Rabbit", resten av den. Den del vi inte hann med igår. VÄRLDENS bästa film! Nej, kanske inte. Men bra var den!

Såg sedan på Notting Hill. JÄTTEBRA. RÖRANDE, och leendet på mina läppar, spände ut mina kinder, medans mina händer kramade varandra hårt <3 UNDERBAR FILM <3

 

Så. Jag tror att detta var hela min dag. Men jag reserverar mig för att ha glömt något :P Inga garantier =D God natt med er <3

 

 

Av D - 25 maj 2014 17:54

 

21åringens fina hemgjorda tårta, 21åringen och jag, och ormen som solade sig på allén härom dagen =D Ett inlägg kommer som vanligt ikväll ;D 
 

Detta är jag...

Glöm inte att du kan ställa frågor till mig, skriva en snutt i gästboken, och gilla eller följa bloggen :)

  

Vad vill du veta? :)

20 besvarade frågor

Dela med dig :)

Vill du följa mig? :)

Följ Livet ur D:s synvinkel med Blogkeen
Följ Livet ur D:s synvinkel med Bloglovin'

RSS

Viktkampen

           

Kan ni lösa denna?

Dagens gåta

Dagens Citat!

Dagens citat

Länkar

 

Jag tipsar

Starkt filmtips till den känslosamma =)


Kalender & klocka

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Mina senaste tankar

       

Checklista

 0% uppnått

 

    

Det jag skriver om...

 

         

Allt jag skrivit :)

Vad söker du?

Besökare hittills

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se