Livet ur D:s synvinkel

Alla inlägg under februari 2014

Av D - 4 februari 2014 13:46

Jag tänkte jag börjar med att lägga ut min "hajpa"bild som jag gjorde iordning igår, så har jag den på bloggen också. Den hör ju till bloggen, så den ska ju finnas här ;)

 

Så. Nu ska jag börja skriva på ett för mig lugnande inlägg. Efter natten inatt, behövs det :P

ANNONS
Av D - 3 februari 2014 21:37

Ja. Vi kör ett inlägg nu då. Så att jag kan stänga av datorn och gissa vad... Sticka!

 

Nu när jag ändå nämner "sticka". Vilket problem jag har haft med min stickning, de sista suttna timmarna! Ja, när jag har stickat klart mer än halva första delen till min stickning, så märker jag att garnet var nästan helt av på ett FLERTAL ställen! Och det går ju inte att sticka med. För att det jag stickar, ska ju hålla också! Även om jag inte vet om proportionerna är rätt, så att det går att använda (då jag stickar utan mönster. Utefter min bild i huvudet), så vill jag ju inte att allt ska ristas upp sedan, när jag typ HÅLLER i det!

 

Nej. Så jag fick klippa bort den garnbiten, och så fäste jag garnet på nytt... Men till när jag märkte att det var av på såå många ställen, gav jag upp och bytte garn. Ja, och då kan man ju bara GISSA vad som var fel med DET garnet! Det var ju OCKSÅ nästan av på ett flertal ställen! Men nu kör vi på det ändå. Så får vi se vad som händer. Det blir en rolig och unik stickning det här, iallafall :P Med olika färger på de mest underliga ställen. Blir en liten stumpgarnsstickning :P

 

Ja. Men förutom att sticka idag, har jag fixat med mina statistikdiagram och gjort ihop en bild som jag framöver tänker använda till att hajpa med. Kanske fixar till två till, att byta med, vid senare tillfälle. Men blev typ förälskad i den som jag gjorde idag!

 

Ja, och nu till kvällen, har jag sett på lite tv. "Farmen" och "Familjen Annorlunda", blev det idag ;) Jag som själv är uppväxt i en rätt så stor familj, känner mig som hemma, med att titta på det programmet. Följde det för några år sedan, men har inte sett det på ett par år, kanske.

 

Jag tog en promenad idag, också. Vilket bilderna i inlägger under, skvallrar om. Och guuud! Världens underbaraste promenad! Förutom att jag höll på att tappa byxorna och hade skoskav av mina nya stövlar. Men det var VÅR! Vilken härlig vårkänsla jag fick. Jag njöt till högsta grad ;)

Solen lyste upp det vita snötäcket, och fick det att glittra sådär härligt. Fåglarna kvittrade och naturen doftade vår. Det var en alldeles lagom temperatur och inte alls för blött ute. Helt perfekt <3 Inte ens musik i öronen, hade jag. Som jag njöt <3 Promenerade och dagdrömde. Ja, i mina drömmar, hade jag en hund med mig på promenaden. Om inte i verkligheten, finns han i mina drömmar <3

 

Okej. Har bara en sak, innan jag sparar detta. Vilken NATT jag hade! Natte igår var allmänt hemsk. Jag mådde dåligt utan anledning. Hade ångest och kände mig nere och uppgiven. Ville inte behhöva somna för att vakna dagen efter. Jag borstade inte ens tänderna innan jag la mig! Klädde bara av mig. Satte musiken i mitt öra, i förhoppning om att kunna slappna av... och la mig.

Det slutade med att jag satte mig upp, stickade ett par varv på min stickning, och åt en hel mjölkckockladkaka! Mitt i natten! För att sedan lägga mig ner och somna på knapp timme :P Hälsosamt för både kropp och tänder :P

 

God natt med er <3

ANNONS
Av D - 3 februari 2014 16:14

 

Från dagens promenad :) Inlägget... Det vill säga "texten" kommer ikväll. En fin bild på naturen, med solen i snön. Och en bild på mig, som var jättesvår att redigera så att den såg bra ut (utan att man ser PRECIS vem jag är). Men denna bjuder jag på :P

Av D - 2 februari 2014 22:17

Vilken dag! Jag känner mig helt färdig. Liksom utpumpad och sliten.

 

Idag har jag nästan bara gjort EN sak HELA dagen. Jag har STICKAT. Stickat, stickat och stickat. Mitt pekfinger känns alldeles ömt av att ha pressat mot stickans spets så många gånger. Men det går framåt. Väldigt långsamt. Fööör långsamt! Jag vill ju bara bli klar, klar, klar. Och att inte se att det hela växer, gör mig bara otålig. Vilket gör att jag sitter och nöter och nöter, tills jag kan SE utvecklingen.

Och det känns så kul att jag själv bestämmer PRECIS hur jag ska sticka, bara genom en bild i mitt huvud. Och sedan att det faktiskt BLIR som jag tänkt mig! Det är jättekul.

 

Så jag har suttit i flera timmar idag. Instängd, isolerad på mitt rum. Och stickat maska för maska. Lagt till maskor, tagit bort maskor. Stickat räta varv och aviga. Och ikväll innan jag sover, ska jag rita ner hur nästa del till projektet, ska se ut. Och hur många delar det ska bli.

 

Och guuud som jag har tänkt idag! Jag har verkligen funderat och planerat. Det tar en del tankekraft, att sitta och och sticka efter eget huvud ;)

 

Annars så har jag bara fört in gårdagens statistik i sina diagram... Ja, det är vad jag har gjort på datorn idag! Alltså inte mycket!

 

Vi har haft besök. Då vi skulle fira 17åringens födelsedag idag. Så 21åringen och hennes kille, kom över. 22åringen och hennes kille var redan här. Vi hade trevligt, åt chokladpaj och pratade högljutt. Eller, ja. JAG var väldigt tyst och sluten. Som jag ofta BLIR när det blir mycket folk. Men det pratades i munnen på varandra. Diskuterades hit och dit, och skrattades.

 

Firandet blev kort. Sedan plockade jag undan efter fikat. Sköljde av disken, plockade ur den rena disken ur diskmaskinen och plockade i den smutsiga. Sedan stack jag upp och stängde in mig på mitt rum igen. Sticka! Sticka, sticka, sticka :P

 

Vad jag har haft på hjärnan idag, FÖRUTOM stickningen, är mitt hår. Att jag ska klippa mig så fort som jag orkar... och helst IGÅR! Och hundar såklart :) Men jag har även tänkt en hel del på det här med praktik, eget boende, och läkarsamtalet. Jag vill bara att allt drar igång nu. Orkar liksom inte vänta längre. Otålig som jag har blivit. Och det är inte ens säkert att jag får någon läkartid inom gränsen av en månad! Orkar jag vänta så länge? Eller ska jag kanske bara dra mig undan försäkringskassan och sedan gå till arbetsförmedlingen och söka jobb och praktisera, precis som alla andra? Och sedan är ju frågan. Om läkaren bedömer att jag INTE ska börja arbeta (vilket jag inte tror)... Då MÅSTE jag väl nästan lämna försäkringskassans stöd och aktivitetsersättningen, för att lösa det på egen hand? För att, hur går jag ANNARS tillväga? Behöver ju komma ut och jobba.

 

Ja, men vi såg iallafall en enligt mig, jättedålig film, nyss. "Dredd" tror jag att den hette. Superbrutal och äcklig. Även för mörk för min smak. Inget ljus. Inga glada färger. Kollade säkert på klockan TIO gånger!

 

Ja. Och nu ska jag försöka sova och hoppas på snabb framgång på praktikfronten. God natt med er <3

Av D - 2 februari 2014 12:00

Här kommer veckans "veckans" ;)


Något som slagit mig i skallen den här veckan, är hur mycket VILJAN egentligen betyder när man ska göra en förändring till det bättre. Den är såå avgörande! Jag har inte tagit mig NÅGONSTANS med det som jag skulle behöva förändra för att må bättre, för att just VILJAN inte har varit tillräckligt stark. Rätt så frånvarande faktiskt.

 

Blev nöjd med bilden. Tog ett tag att komma på hur jag skulle göra. Men till slut så ;)

Av D - 1 februari 2014 22:22

Vid halv tolv, vaknade jag imorse. Och jag vet inte varför, men jag klev direkt upp... Utan att ligga kvar och dra mig eller sega för att jag inte orkar gå upp. Som jag brukar göra. Och efter en natt utan sömn. En natt då man somnar efter klockan fyra på morgonen. Ja, då känns det rätt så konstigt.

 

Nej, 17åringen hade ett gäng kompisar här över natten och SOM de lät! De hade filmkväll, men de verkade inte fokusera särskilt på filmen. Nej, men det är tillåtet. Helt klart. Har man för en gång skull kompisar över över natten, så SKA man få låta lite, sent in på natten ;)

 

Men jag låg ju mest och grubblade. Satte musik i öronen för att försöka koppla av. Men det var svårt. Trött och spänd i huvudet. Bara vred och vände mig. Klockan blev ett, två, tre... Ja, och så halv fyra, sista gången jag kollade på klockan. Men det BLIR nog lätt så, när man inte kliver upp förrän efter ett på morgonen!

 

Men. Så jag klev iallafall upp vid halv tolv. Och död som jag var, plockade jag fram en liten färgad plastskål och hällde i knappt en deciliter vaniljyoughurt. Och efter det, blev det en härlig och välbehövd dusch. Så kunde jag känna mig fräsch igen ;)

 

Annars. Idag har jag fixat lite på bloggen, i sidomenyn. Jag har lagt in en beskrivning av alla bloggens kategorier. Så att man lättare ska kunna hitta.

Och så har jag såklart fyllt i gårdagens statistik över bloggens besökare. Vilket inte tog särskilt lång tid, då det bara blev två stycken igår :P

Och så har jag nu på kvällen, läst bloggar... Gud. Trögt idag. Har jag inte gjort något mer på datorn idag? Har nog inte suttit inne så mycket på datorn just idag... För en gångs skull! :D

 

Men jag har satt igång med ett stickningsprojekt. Jag stickar utan mönster. Bara efter eget huvud. Och i vanliga fall när jag påbörjar något, så blir det oftast inte klart. Antingen så stickar jag en av två sockor, en halv mössa eller på några varv på en tröja :P Men den här gången ska jag nog allt bli klar ;) Vad det är jag stickar, nämner jag kanske i ett senare inlägg, när jag börjar komma någonstans. Annars, så har jag iallafall suttit några timmar idag. Hunnit en liten bit.

 

Och så har jag sett på "Melodifestivalen". Det är inte alltid som jag ser det när det går. Men det kan vara trevligt. Och idag såg jag det tillsammans med mamma, pappa och delvis 22åringen. Istället för film, liksom. Jag fann ingen direkt favorit idag, men kanske kommer. Det kommer väl fler tävlande sedan också, va?

 

Ja-a. Det var nog min dag. Kan ju ha glömt något. Men det jag inte minns, var nog kanske inte så viktigt, ändå :)

 

... Jo, höll på att glömma. Pratade i telefon med min före detta sambo, idag. Han har tydligen blivit hemlös nu, för att han råkade glömma bröd framme så att det möglade. Och det var tydligen droppen för kvinnan som han var inneboende hos.

 

God natt med er <3

Detta är jag...

Glöm inte att du kan ställa frågor till mig, skriva en snutt i gästboken, och gilla eller följa bloggen :)

  

Vad vill du veta? :)

20 besvarade frågor

Dela med dig :)

Vill du följa mig? :)

Följ Livet ur D:s synvinkel med Blogkeen
Följ Livet ur D:s synvinkel med Bloglovin'

RSS

Viktkampen

           

Kan ni lösa denna?

Dagens gåta

Dagens Citat!

Dagens citat

Länkar

 

Jag tipsar

Starkt filmtips till den känslosamma =)


Kalender & klocka

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Mina senaste tankar

       

Checklista

 0% uppnått

 

    

Det jag skriver om...

 

         

Allt jag skrivit :)

Vad söker du?

Besökare hittills

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se