Livet ur D:s synvinkel

Alla inlägg under februari 2014

Av D - 13 februari 2014 21:08

Jag vet inte vad som är fel. Men det verkar inte vara meningen att jag ska blogga, iallafall... Blir alldeles tårögd. Upprörd. Alltid när jag bloggar, är det NÅGOT som gör att jag ger upp med det. Jobbiga känslor, inlägg som krånglar... Ja, eller vad det nu kan vara. Men idag när jag kommer in på min blogg, är den halv! Halva bloggen är svart och halva svartvit som den SKA vara! Jag förstår det inte! Kanske är det bara på MIN dator som bloggen inte laddar klart. Men jag kan ju komma in på ANDRA sidor här på datorn. ANDRA av bloggplatsens bloggar. Är min blogg förtörd nu, eller är det bara MIN dator som inte lyckas ladda...

 

Never mind :) Tog bara typ sådär tio minuter. Men nu är den hel. Konstigt... Men nu vågar jag inte uppdatera sidan. För att tänk om den laddar lika länge igen. Då ÄR ju problemet inte löst, trots allt.

 

Men det var skönt iallafall. Fju. En lättnadens pust :) Men det HAR varit en ren skitdag idag. Så det där var ju bara grädden på moset, om man säger så.

 

Ska ju gnälla så lite som möjligt och försöka vara så POSITIV som möjligt på denna bloggen. Sprida hopp och glädje, och inte dra ner folk under jorden och få dem att tappa mungiporna i backen :P Men samtidigt vill jag ju vara ärlig mot mig själv i denna bloggen. Veta hur min dag VERKLIGEN har varit...

 

Kommer tillbaka till det snart. Måste bara berätta. Såg på tv:n häromdagen. Vet inte vad det var för program. Men en medelålderns man, gick runt med en penna och skulle få deprimerade människor i stan, att känna sig gladare. Så de som svarade att de kände sig nere eller stressade, oroliga, fick sätta pennan mellan tänderna, så att ändarna pekade åt båda sidorna. Vilket gjorde att man automatiskt ler. Och så frågade han hur de kände sig. Men de flesta skrattade ju redan. Antagligen mycket på grund att att de stod mitt i stan med en penna mellan tänderna :P Men tydligen skulle ett leende, om så falskt, göra att man kände sig gladare, för att man stretchade ut kindmusklerna :D

 

Ja, tillbaka till dagen då. Det jag skulle säga, var att jag, trots att jag inte vill betynga bloggen, tänker berätta även det negativa. Mest för min egen skull. Annars blir ju dagen halv :)

 

Så. Idag har jag... Ja, jag tvingade mig upp klockan tio. Jättetrött, men bestämd på att kliva upp senast då, för att ta en dusch och äta frukost. För att sedan skulle ju håret torka, så att jag kunde ta en promenad. Minst en promenad om dagen, för att bättra på min hälsa och vardag lite. Det är ju ett av de första stegen för att nå ett alternativt liv. Ett förhoppningsvis BÄTTRE liv!

 

Sagt och gjort. Men promenaden blev kort, då det var både kallt och jag kände mig deppig, uppgiven och orolig. Helt matt i huvudet, efter allt grubbel. Men en rätt så nyttig sak som hände idag, var att jag grät. Jag låg i sängen, gungade fram och tillbaka, lyssnade på musik... och GRÄT. Och det var bra. För att när man samlat på sig såpass mycket känslor, under såå många dagar, utan att få ur sig det... Så BEHÖVER man gråta. För att lätta på trycket.

 

Mycket musik idag. För att, lusten till allt annat, har legat på botten. Orken likaså. Har knappt öppnat munnen till något. Tagit hand om disken som vanligt, men nästan somnat på stället. Har mest funderat på HUR jag ska få kontakt med vården. Känner mig så rädd, och tror att jag är rädd att bli avvisad. Förut har ju alltid någon annan kontaktat dem ÅT mig, så vet inte riktigt hur man gör eller vad man säger...

 

Men vi har iallafall sett en film idag. En jätterolig vampyrfilm. Lite smått äcklig, men den var rolig :P

 

Och nu ska jag sova. Har varit en lång dag. Men mår faktiskt bra, i skrivandets stund ;)

 

God natt med er <3

 

 

ANNONS
Av D - 13 februari 2014 15:01

En hård dag just nu. En hård tid. Borde inte gnälla. Men uppgivenheten tar över och jag känner mig fastkedjad. I mig själv... Ett inlägg som jag skrev alldeles nyss, från min andra blogg.

 


 

ANNONS
Av D - 12 februari 2014 21:54

Idag har varit en dag då jag har tänkt och påminnt mig själv hela tiden... Verkligen FÖRSÖKT att inte grubbla, att inte känna en sådan press och att inte klistra mig fast vis små bekymmer och frågetecken hela tiden. Men jag ÄR ju trots allt den jag är, och det har varit svårt. Att jag är så bestämd på att INTE grubbla och tänka så mycket, har ju tyvärr gjort att jag tänkt desto mer :P Jag har känt mig orolig och fått ångest varje gång som jag har slutat fundera och försöka lösa mina små "bekymmer" som egentligen inte finns. Blivit orolig och nervös för att jag känner att jag BEHÖVER fundera och komma fram till lösningar... TROTS att det får mig att vilja gräva ner mig!

 

Men som sagt. Jag gör så gott jag kan. Tävlar mot mig själv och försöka knuffa bort dessa monster. Intalar mig själv att ingenting blir bättre av att jag försöker lösa konflikter som KAN komma att uppstå. "Slappna av, och allt kommer att lösa sig fint"... "Det ÄR inte hela världen om saker blir lite rörigt eller "fel"..."

 

... Ja, så idag har jag legat mycket i sängen och stirrat rakt ut. Jag har lyssnat på lite musik och stirrat på min mail halva dagen. Då jag hoppades att jag skulle få svar på min fråga som jag mailade till min handläggare på försäkringskassan idag. Men hon har inte svarat. Men ingen brådska :) Jag kommer vidare när jag kommer vidare, helt enkelt. Än sålänge lever jag ju ;)

 

Ja, förutom det, har jag stickat klart första delen av mitt stickningsprojekt idag :) Stolt. Äntligen ser jag resultat. Jo, resultat var det allt :P Den blev lite sne och lite garnnästar som sticker ut här och där. Men jag tror att slutresultatet kommer att bli skitbra!

Så. Första delen klar. En rätt så liten del, om man räknar med hur mycket jag har kvar :D Nu har jag en likadan del kvar, och sedan typ två delar till. Som båda är likadana som varandra. Men sedan så har jag antagligen lite smådelar kvar som dekoration, också :P Så jag har att göra! Får se när jag kommer igång med fortsättningen. Trögt att börja med en ny del nu, när jag precis lyckats avsluta den första! Ser fram emot att lägga ut slutresultatet här å bloggen sedan :P

 

Och så har jag sett på tv. Vi satt och glodde på hockeyn. Var väl inte så superintresserad, men fick lära mig en ny sak. Hade aldrig hört talas om "Bandy". Tydligen finns det bandy på is. Själv visste jag bara om EN sak! Innebandy!

Jag sa nämligen bara rent spontant idag att "bandy är kul", och då frågade mamma. "Innebandy eller?". Varpå jag blev funderande och undrade "finns det någon ANNAN bandy?". Ja, man lär sig något nytt varje dag :P

 

Nu blir det sängen. Ny dag imorgon. Och då ska jag vara avslappnad och påbörja ett hälsosammare liv ;)

 

God natt med er <3

 

 

Av D - 12 februari 2014 20:36

Jag hade inget att göra och har mycket funderingar på hur jag ska gå vidare i livet. Det är praktik, hästar, hundar, fritidsaktivitet, vården, en flytt från föräldrarna... Ja, och så mitt problem med besluts - och prestationsångest. Där bloggen har en stor del.


Så jag gjorde en planering. Mest för att själv kunna titta i och se vad det är jag vill eller borde uppnå för att ta mig till en "plats" där jag mår bättre.


Här är den. Jättekul att göra den. Då jag fick använda min kreativitet :D

 

Lite rörig kanske :P Men ändå. Ska verkligen se till att följa denna. Undrar hur min förra plan såg ut(?). Ska kolla det.


 

Av D - 11 februari 2014 21:22

Mörkt i mitt rum just nu. Svårt att se vad jag skriver... Ja, taklampan min, gick sönder idag. Såg att ljuset var dåligt och det småblinkade lite, sist jag var häruppe. Men lämnade rummet och tänkte inte mer på det. Och nu när jag kommer upp, är rummet kolsvart. Ingen lampa. Fixar det imorgon. Sålänge får jag klara mig med sänglampan. Är ju inte kolsvart iallafall :P

 

Ja, intressant det där :P

 

Idag hade jag tänkt skriva om hur jobbigt jag har haft det. Hur stor ångesten har varit och hur mitt psyke verkligen har tagit kol på mig. Jag hade tänkt skriva om hur desperat jag kände mig och att jag snart inte orkar mer, om jag inte gör någonting åt det.

Men så för ca 30 minuter sedan, kom jag på att, varför? Varför gnälla ut alla smärtor här på bloggen, när mitt mål är att faktiskt börja må bättre? När mitt mål är att ta mig ifrån mitt dumma sätt att tänka? Ett mål att slappna av? 

Jag menar. Det är ju dags att låta den här bloggen vara vad den var menad att vara. Någonstans där jag skriver av mig den dag som varit. Det är dags att jag släpper all press som får mig att må dåligt, och istället låter bloggen vara den HOBBY som den till en början var tänkt att fylla. Jag menar. Jag startade ju den här bloggen på ett sätt som skulle ge så lite PRESS som möjligt. Jag skulle inte ha några krav på hur BRA jag skriver och inte heller några höga förväntningar på varken besökare eller upplägg...

Men allt har blivit tvärt om. Jag lägger ner så mycket tankemöda och energi på den här bloggen, på att allt ska vara perfekt, att jag inte orkar leva. Inte orkar blogga. Att ALLT jag tänker på, är att det, det eller det inte går ihop i mitt huvud. Jag mår onödigt dåligt över någonting som egentligen inte ens FINNS. För att denna bloggen ÄR en hobby. En hobby som så smygande, blivit en ren tortyr...

 

Så. Från och med nu, ska jag sänka mina krav. Näst intill, ta bort dem. När det gäller bloggandet, ÄR det och kommer alltid att VARA en HOBBY. Ingenting perfekt och överprestrerat. Utan en hobby där jag skriver om kvällen, vad jag gjort under dagen, och vad mer jag har lust med. Som innan, men utan alla raserande känslor inombords ;) För att min perfektionism är INTE värd att må dåligt för. Må ALDRIG dåligt för någonting som du SJÄLV har kontrollen över. För att det BEHÖVER du inte :)

 

Nu sätter jag ett leende på mina läppar. Kategoriserar inläggen efter magkänsla, och går sedan med ett glatt humör och lugnet i själen, och... Ja, gör vad jag har lust med :)

 

Men först. Min dag idag. Lite rutiner får man ju ha. Ett krav, enkelt att behålla. "Skriv om dagen som varit, varje kväll du har tid och möjlighet" :)

 

Ja. Dagen idag. Hihi. Om jag nu kan komma på något. Jag har iallafall stickat några varv. Går trögt det där. Men nu när jag ska börja LEVA och få LUST till saker igen, kan jag säkert bli klar med första delen, imorgon. Och DET mina vänner. DET ser jag fram, emot :D

 

Annars har jag mest suttit och glott på "vinterOS". Det kan faktiskt, trots mitt ointresse för sport, vara underhållande att se. Idag blev det tillexempel ett "trippelramlande" med långfärdsskidorna. Först faller en. Sedan en till, och sedan en tredje på den andra... I finalen. Ja, såg kul ut. Men VILKET drama! Och lite synd om killarna som föll.

 

Annars har jag först in statistiken i sina diagram, fixat till lite i bloggens sidomeny. Finslipat, liksom. Och så har vi nu på kvällen, sett på en "Beck"film.

 

Japp. Allt jag kunde komma på för idag. God natt med er <3

 

 

Av D - 10 februari 2014 22:00

Igår kväll var en lugnare kväll. Helt klart. Jag kunde slappna av bättre än på rätt så länge. Lyssnade på musik denna gången för mysfaktorns skull, istället för att desperat försöka att varva ner och tänka på annat. Jag kände mig inte varken osäker eller kluven. Varken ångestfylld eller orolig. Kände mig inte stessad eller uppgiven. Och hjärnan roterade inte i 180.

 

Så gårnatten var en bra natt. Men. Svårt att sova. Bara vred och vände mig. Timme efter timme... Eller det var iallafall vad det kändes som! Så jag funderade på att ta och sticka några varv... Men nej, jag var nog för trött ändå :P Efter att verkligen ha vridit mig till otålighet ett tag, så tog jag upp en av mina fyra JÄTTEböcker om hundar! Började bläddra i den ena. Tyckte inte om bilderna. Visste att det fanns större bilder i en av de andra. Bok nummer två. BINGO! :P Hihi :D Bläddrade omkring en stund, och läste lite om de olika raserna... Sedan la jag undan boken och somnade någon gång därefter ;)

 

Sedan när jag vaknade, låg jag och drog mig en bra stund. Klockan... Ja, jag vet inte vad den var. Men kan den har varit runt två(?). Då klev jag iallafall upp. Eftersom att jag kom på en ny idé till bloggen. Jag skulle göra en "gissa filmen" och lägga ut på bloggen. För att det var just EN replik från filmen, som hade fastnat i min skalle. Så det gjorde jag.

Funderade LÄNGE på VART jag skulle lägga in den. I sidomenyn(?)... Eller i en ny kategori bland inläggen(?). Kände hur stressen kom. Osäkerheten gnagde och tankarna forsade likt ett stort vattenfall. Satt och funderade en stund och bestämde mig sedan för att lägga den i sidomenyn. Sagt och gjort. Men kunde inte släppa det och slappna av. Fanns ju negativa saker med att ha den där också. Så till slut gav jag upp och la in den i en egen kategori också. Ja, kategorierna blir bara fler och fler. Men ingen fara. Idag såg jag en blogg med över TJUGO kategorier :P

 

Efter det, har jag mått bra hela dagen. Haft lite tråkigt. Inte fått ro till att koncentrera mig på något. Suttit vid tv:n och glott på ointressant skidåkning... Ja, och så har jag kollat lite bloggar. Jag har kollat min besökstatistik... Ja, vad mer? ...

 

Vi såg iallafall på andra filmen av den som vi såg på igår. Men den första var HELT klart bättre! Och nu på kvällen, såg jag, mamma och 17åringen, på "Blod är tjockare än vatten". Intressant svensk serie. Dagens avsnitt slutade spännande ;)

 

Så. Vad jag minns, var det nog det. Det verkar så :) Så, god natt med er <3

 

 

Av D - 10 februari 2014 13:34

Jag hade inte tänkt göra något inlägg av det. Men efter nästan en timmes funderande, har jag nu bestämt mig för att göra det ändå. Då jag gärna vill ha allt kvar på bloggen. Och finns den bara i sidomenyn så kommer jag ju att ta bort den om jag någon gång ska göra en ny. Så jag gör en kategori för denna också.


Gissa filmen.

 


Filmen som vi såg igår.


 

Av D - 9 februari 2014 21:02

Jao... Vad kan jag säga idag då?

 

Kan ju börja med att natten igår var rätt så jobbig. Efter senaste inlägget, kom mina bekymmer åter upp, och jag började tvivla, tvivla, tvivla... Ja och älta. Stressen kom och oron likaså. Osäkerheten var stor. Ja, det var svårt att lita på sig själv och sin egen magkänsla. Sina egna beslut.

Och sedan när jag väl lyckades slita mig en liten stund för att göra mig redo för sängen, så... Ja, när jag väl låg där nerbäddad och skulle försöka slappna av, så för det första funderade jag så att tankarna sprang marathon innuti mitt huvud :P Och för det andra, så kände jag mig hungrig. Spänd i magen, och hela kroppen ropade efter någonting nyttigt.

 

Så efter att ha legat en bra stund utan att somna. Försökt slappna av till musik... Ja då tassade jag ner på nedervåningen och hämtade en apelsin och en banan. Åt dessa i sängen och somnade sedan bums ;)

 

Ja, och idag vaknade jag runt tolvtiden. Låg i sängen en stund och funderade. Grubblade lite till. Klev sedan upp, och längtade mer än NÅGONSIN efter att få kontakt med psykiatrin. Känner bara att, eftersom att jag inte SJÄLV är stark nog att slappna av och tänka annorlunda, vill jag bara få någon som kan lugna ner mig. Eller NÅGOT som kan göra det! Förslag på hur jag kan jobba med mig själv, kanske.

 

Låg i fosterställning i sängen, och lyssnade på musik. Då lyckades jag känna ro en stund...

 

Annars har jag fört in bloggstatistiken i sina diagram. Lagt ut en "veckans..." här på bloggen. Som VERKLIGEN beskriver min vecka! Ja, och så nu till kvällen har jag kollat igenom de bloggar som jag har sparade i "bokmärken".

 

Jag har pratat lite med 17åringen. Eller rättare sagt. HON har pratat och jag har lyssnat ;) Jag är ju inte så mycket FÖR att prata. Egentligen inte så mycket för att lyssna längre, heller. Men det är klart att man ställer upp för sina syskon. Lyssnar och svarar så gott man kan ;) Hon pratar mycket och länge. Kräver inte så mycket av svar. Behöver nog bara prata av sig. Och ja, då lyssnar man ju såklart :)

 

Ja. Annars. Vi såg på en film, pappa, mamma, 19åringen, 13åringen och jag. Ja, och delvis 17åringen. Minns inte vad den hette. Så kan tyvärr inte tipsa er om den. Men den var jättebra.

 

Så. Nu hoppas vi på en lugn och härligt harmonisk natt inatt. Då blir jag såå tacksam <3

 

God natt med er <3

 

 

Detta är jag...

Glöm inte att du kan ställa frågor till mig, skriva en snutt i gästboken, och gilla eller följa bloggen :)

  

Vad vill du veta? :)

20 besvarade frågor

Dela med dig :)

Vill du följa mig? :)

Följ Livet ur D:s synvinkel med Blogkeen
Följ Livet ur D:s synvinkel med Bloglovin'

RSS

Viktkampen

           

Kan ni lösa denna?

Dagens gåta

Dagens Citat!

Dagens citat

Länkar

 

Jag tipsar

Starkt filmtips till den känslosamma =)


Kalender & klocka

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Mina senaste tankar

       

Checklista

 0% uppnått

 

    

Det jag skriver om...

 

         

Allt jag skrivit :)

Vad söker du?

Besökare hittills

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se